Christoff heeft eindelijk nog eens een studioalbum klaar. Het was al een hele tijd geleden dat hij nog eens een plaat uitbracht, maar nu heeft hij ‘Dit ben ik’ klaar.

“Het nummer ‘Dit Ben Ik’ is ontstaan naar aanleiding van het verhaal van een vriend. Hij vertelde me dat hij het toch moeilijk vond om uit de kast te komen, uit schrik voor de reactie van zijn omgeving. Hij was bang die mensen te verliezen. Maar het zijn zij die ervoor zorgen dat hij niet zichzelf kan zijn. Ik vind het verschrikkelijk dat zoiets anno 2023 nog gebeurt. Vandaar dat deze song een mooie boodschap heeft: wees gelukkig met wie je bent en kom op voor jezelf. Dat heb ik vroeger niet gedaan, waardoor ik in een negatieve spiraal was beland”, zegt Christoff in Story.

Het nummer gaat dus niet alleen over die vriend van Christoff maar ook voor een groot stuk over Christoff zelf. Zo slaat het ook op de jaren waarin de zanger gepest is geweest als tiener.

“Dat ik op jongens viel, heb ik lange tijd onderdrukt. Ik was bang om ontmaskerd te worden en nog meer gepest te worden. Ik kon er met niemand over praten en voelde me zo alleen… Nu is homoseksualiteit veel meer bespreekbaar en toegankelijk geworden. Gelukkig maar!”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.