Annelien Coorevits deelt het co-ouderschap met haar ex-partner Olivier Deschacht. Wanneer er beslissingen moeten worden genomen over hun twee kinderen, dan wordt dat samen overlegd.

“Het gebeurt dat ik naar Olivier bel en zeg: ‘Olli, dat wil ik niet, hé!’ Hij schrikt dan, maar houdt er wel rekening mee. Hij is iets losser en verwent de kinderen iets meer. Niet op ’n slechte manier, maar ik moet erop toezien dat hij niet overdrijft. Ik ben blij dat dat kan. We hebben één gemeenschappelijk doel: onze kinderen opvoeden tot verstandige, beleefde volwassenen. Ik heb altijd gepleit voor de normen en waarden die ik heb meegekregen en ben daar koppig in. Olli heeft ook goede ouders, maar hij weet dat ik strenger ben”, zegt ze in Dag Allemaal.

Gelukkig hebben Annelien en Olivier hun ouders om op terug te vallen. En zelf heeft Annelien ook goede herinneringen aan haar grootouders

“Ook vooral het eten, het is erg dat ik dat zeg. Jef was mama’s vader, hij woonde met bomma in Ieper waar wij naar school gingen. Bomma kon heerlijk koken, maar hij maakte de lekkerste spaghetti. Gewoon met hesp, en tomaten uit blik. Bomma haalde haar neus daarvoor op, ze was soms een beetje kwaad dat wij dat zo lekker vonden. Omdat zij uren aan het koken was, terwijl zijn spaghetti op nog geen half uur klaar was.’”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.