We mogen grote bewondering hebben voor Loïc Van Impe want binnenkort loopt hij zijn 5de marathon. Daarvoor trekt hij dit keer naar Malaga en hij is vastberaden om zijn tijd ook dit keer weer te verbeteren.

Loïc heeft de smaak van een marathon lopen duidelijk te pakken. Hij heeft altijd graag gelopen en dat is dan ook wat hij vaak heeft gedaan tijdens corona.

“Uiteindelijk begon ik zelfs schema’s te volgen om mee te doen aan marathons. De befaamde runner’s high heb ik nog nooit gevoeld, maar ik leg mezelf graag wat discipline op. Tussen een marathon en mij is er maar één vijand en dat ben ik zelf. Je moet jezelf pushen om een bepaalde tijd neer te zetten. Maar tijdens het lopen kan ik ook mijn hoofd leegmaken, alles op een rijtje zetten of een goede brainstorm houden met mezelf. Of gewoon keiluide muziek opzetten”, zegt Loïc in Story.

Zijn vriendin Ella die loopt niet mee. Al gaat ze zelf ook wel graag sporten, ze doen het gewoon niet altijd samen.

“Ella en ik zijn niet het koppel dat ’s avonds vier uur in de zetel zit tot we gaan slapen. Dat zou een averechts effect hebben voor ons. De kwaliteit van het samenzijn primeert boven de kwantiteit. Ze steunt me wel enorm, maar eigenlijk heeft ze geen andere keuze. Zodra ik een ‘dom’ idee heb, smijt ik me volledig. Maar we hebben nooit het gevoel dat we naast elkaar leven. Anders zouden we aan de alarmbel trekken en meer tijd voor elkaar vrijmaken.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.