Als er iets is wat je Sven Ornelis vooral niet moet voorschotelen dan is het rodekool. Hoe hard zijn mama ook haar best heeft gedaan om het lekker te maken, hij krijgt het niet binnen.

“De roodpaarse plat gekookte drab die we ook op het internaat bij een worst en al even plat gekookte aardappeltjes voorgeschoteld kregen… Ik kreeg er nachtmerries van”, zegt hij in Primo.

En toch proberen mensen hem nog steeds te overtuigen om het te proberen. Zo ook chef Sofie Dumont in haar kookprogramma op VTM.

“Sofie Dumont schotelde mij ooit eens een slaatje van rauwe rodekool voor in haar kookprogramma op VTM. En ik moet zeggen, dat vond ik ondanks mijn aangeboren aversie voor rodekool best lekker. Gek dat het in een salade wel lukt en warm niet. Ik serveer zo’n slaatje nu soms als bijgerecht, bij mijn oosterse lamskebab.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.