4 dagen na de twaalfde verjaardag kwam vader Pfaff te overlijden. De jonge Jean-Marie moest heel vroeg afscheid nemen van zijn vader die amper 51 jaar werd. Maar hij heeft nog steeds goeie herinneringen aan de man.

“Mijn papa was een goddelijke man. Rechtvaardig. Van zijn woord. Met een gouden hart. En steeds bereid om hulp te bieden. Zijn kinderen, daar mocht niemand aankomen. Ooit liet ik me door een paar kwajongens meeslepen om samen in een bouwput aan de autostrade in Haasdonk te gaan zwemmen. Toen mijn vader dat te weten kwam, kreeg ik een schop onder mijn kont. Hij was zo bezorgd om zijn kinderen”, zegt Jean-Marie in Story.

Maar ook de liefde voor het voetbal heeft Jean-Marie van zijn vader meegekregen. Ook al heeft hij zelf nooit gespeeld, hij koestert de momenten die hij met zijn vader deelde over het voetbal.

“Ik koester de momenten dat ik vlak achter hem op de achterbank van de auto met mijn linkeroor tegen zijn hoofd zat, terwijl we naar Aalst reden waar mijn grote broers speelden. Ik mocht er zelf ook al eens in de goal staan. Met mijn broers voetbalde ik veel op straat. We hadden zelfs een caféploegje: FC De Rode Duivels. Schone tijden. Mijn vader heeft nog geregeld dat ik op mijn elfde samen met mijn broer werd verkocht aan SK Beveren. Zo is mijn carrière begonnen.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.