In ‘Familie’ heeft Raven eindelijk de stap gezet om af te kicken van de drugs. Daarvoor gaat hij naar Reset, een centrum gespecialiseerd in verslavingen, in Antwerpen. Reset is niet verzonnen voor de reeks, maar bestaat echt.

Voor zijn rol trok Aaron Blommaert al een keertje naar Reset om er te gaan praten met gebruikers. En dat was een eye-opener voor de jonge acteur.

“Het moment dat ik daar binnenstapte, vielen al mijn vooroordelen weg. Ik had verwacht mensen te zien aan het randje van de maatschappij, zonder tanden, met wallen van hier tot in Tokio. Maar wat ik zag, waren mensen zoals jij en ik. Mensen die bij jou op je werk zouden kunnen rondlopen. Je ziet niks aan hen en je herkent ze niet”, zegt hij vol verbazing in Het Laatste Nieuws.

Met een soap als ‘Familie’ bereik je met een thematiek als drugs een heel groot publiek. En dat kan zeker geen kwaad om mensen nog eens alert te maken op de gevaren van drugs.

“Enorm belangrijk, al was het maar om van het stigma ‘eens een verslaafde, altijd een verslaafde’ af te geraken. Verslaafden worden door de buitenwereld nog te vaak opgegeven, maar er zijn wel degelijk oplossingen. Je kan eruit geraken. Alleen doen we vandaag te weinig voor die mensen. De drempel voor hulp ligt nog te hoog”, zegt David Ketteridge. Hij is de ex-druggebruiker op wie het drugprobleem van Raven is gebaseerd.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.