Er is een tijd geweest waarin Michel Van den Brande een carrière in de politiek wel zag zitten. Hij wilde heel graag bij het Vlaams Belang, maar dat zag Tom Van Grieken niet zitten.

Toch zet Michel de politiek nog niet aan de kant en gaat hij met heel wat mensen praten. Onder andere met Jean-Marie Dedecker, met wie hij een sterke connectie voelde.

En eerder dit jaar werd Van den brande opgelicht door een werknemer. Dat bracht heel wat financiële problemen als gevolg met zich mee.

“Ik heb echt een tijdje op mijn geld moeten letten. Dat bedrog en die diepe financiële put hebben er stevig ingehakt. Onze maandelijkse omzet ging van een miljoen euro naar nog geen 20.000 euro. Ik was daar kapot van. Dat iemand mijn levenswerk probeerde kapot te krijgen… En dan werd ik ook nog eens opgepakt voor doodsbedreigingen aan die man z’n adres. Maar komaan, als iemand zo’n streek uithaalt… Misschien heb ik iets té fel gereageerd, maar oplichting is voor mij toch echt het laagste van het laagste”, klinkt het in Tv Familie.

Gelukkig wist Michel er financieel terug bovenop te komen en staat hij er weer sterker voor. “We staan bijna terug van waar we komen, ja. Ik heb ook nieuwe, goede mensen aangenomen. Opnieuw vertrouwen krijgen in mensen, is nu het belangrijkste. Tot het einde van het jaar zullen we nog de gevolgen dragen. Vanaf 2024 kijken we terug naar de toekomst.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.