Als kok is het niet altijd eenvoudig om op je eten te letten maar toch is dit exact wat Loïc Van Impe momenteel aan het doen is. De chef is zich namelijk volop aan het voorbereiden voor een marathon in Malaga.

“Zoetigheden of gefrituurde lekkernijen passen nu echt niet in mijn schema”, gaat Loïc van start in Story. “Ik steek heel veel tijd in mijn trainingen om beter te worden en mijn persoonlijke record te verbreken, ik wil deze keer onder de drie uur blijven. Het zou dus zonde zijn om minuten te verliezen door niet op mijn eten te letten, onvoldoende te slapen en alcohol te blijven drinken.”

Loïc geeft aan dat hij ondertussen al enkele maanden gestopt is met alcohol te drinken en dat hij het momenteel bij alcoholvrij bier houdt. “Ik dacht dat ik het daar moeilijker mee zou hebben. Maar uiteindelijk is samen zijn de essentie, en niet zozeer de verbinding zoeken in een glas bier. Alleen als je maten zes pinten op hebben, merk je wel een niveauverschil en is het tijd om naar huis te gaan”, besluit hij al lachend.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.