In SOS Piet XL snelt Piet Huysentruyt de modale Vlaming te hulp om hen te helpen bij hun alledaagse kookproblemen. Het was dan ook een grote verassing wanneer de chef plots voor de deur stond van collega-kok Loïc Van Impe.

Het siert de jonge kok dat hij ondanks zijn indrukwekkend palmares toch nog de hulp durft inroepen van een grootmeester als Piet Huysentruyt. “Het zou heel erg zijn als ik zeg dat ik niets meer van Piet Huysentruyt kan leren. Integendeel zelfs”, geeft de jonge chef aan.

“Ik eet supergraag kalfshersenen, maar ik had dat nog nooit klaargemaakt en hij is daar een expert in”, vertelt Loïc in Story. “En ik ga ook niet onnozel doen: ik wilde graag dat Piet eens met zijn koffertje voor mijn deur stond. Ik ben opgegroeid met dat programma, hij is mijn idool. Piet was de eerste grote tv-chef. Hij laat zien dat je met hard werken en een visie alles kan bereiken. Daarnaast hou ik van zijn rebelse kantje en zijn we allebei grote metalfans.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.