Het is ondertussen al 30 jaar geleden sinds de eerste conference van Geert Hoste op televisie kwam. Hoewel deze steeds een schot in de roos waren, besloot de komiek zeven jaar geleden toch een punt achter zijn carrière te zetten.

Wanneer Primo vraagt of Geert het optreden niet mist, geeft hij aan dat dit eigenlijk niet het geval is. “Ik heb het ontzettend graag en heel lang gedaan voor een groot publiek. Ik ben blij dat het gelukt is en ik ben heel dankbaar”, gaat de komiek van start. “De stress heeft inmiddels plaatsgemaakt voor rust. Ik kan alweer eens een krant lezen zonder de druk om onmiddellijk een grap te bedenken.”

Net dat gebrek aan stress en druk om te presteren maakt van Geert een gelukkig mens. “Ik wou echt topkwaliteit leveren. Elk jaar opnieuw. Ik wilde het hele jaar alert zijn. Alles zien, alles volgen, alles lezen. Dus ja, er is veel van me afgevallen qua stress.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.