Steeds meer en meer BV’s kiezen voor een huis in Zuid-Afrika. De meesten kiezen er voor een tweede verblijf, maar Kathleen Aerts en haar man Steven Van Hoof kozen voor Zuid-Afrika als hun hoofdverblijf plaats.

Zuid-Afrika wordt meestal niet echt aanzien als het meest veilige land, maar volgens Steven valt het allemaal best mee.

“In België was ik als politieagent tien jaar lang getuige van het rotste van de maatschappij. Net als overal in de wereld gebeuren er in Zuid-Afrika ook zaken, maar naar onze ervaring niet meer of minder dan elders”, zegt hij in Tv Familie.

Kathleen en Steven zijn niet alleen man en vrouw, ze werken ook heel nauw samen. Toch proberen ze werk en privé een beetje gescheiden te houden.

“Onze gesprekken ’s avonds gaan dikwijls over het werk, maar daarnaast doen we ook veel dingen samen. Zoals mountainbiken of sporten. Samenwerken is geen probleem, omdat we elkaar niet voor de voeten lopen. Kathleen houdt vooral de guesthouse draaiende en is administratief heel sterk. Ik kan niet koken en heb geen verstand van interieurinrichting. Alleen als er klusjes moeten uitgevoerd worden, mag ik opdraven.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.