VRT heeft er een stralende weervrouw bij. Na Sabine Hagedoren versterkt nu ook Jacotte Brokken het team van weervrouwen en dat tot groot plezier van heel wat VRT-kijkers.

Maar zelf kijkt Jacotte nooit naar het weerbericht. Simpelweg omdat het niet gaat. Het weerbericht wordt immers uitgezonden op een moment dat Jacotte niet naar televisie kan kijken.

“Ik hoor mensen vaak zeggen dat ik het goed doe, maar ik kijk er niet naar. Feedback van Frank kreeg ik nog niet. Ik denk dat het voor hem een afgesloten hoofdstuk is”, zegt Brokken in Dag Allemaal.

Het ziet er in elk geval naar uit dat er een mooie toekomst ligt te wachten voor de weervrouw en dat haar verhaal nog niet geschreven is. En zo’n vrouwen kunnen we in Vlaanderen wel gebruiken.

“Ik was vroeger altijd al creatief en nieuwsgierig, maar ook luid. Altijd de eerste om toneeltjes te spelen op familiefeesten. Acteren zat in de familie. Mijn moeder, mijn grootmoeder, mijn overgrootmoeder waren allemaal podiumbeesten. Ik behoor tot een stamboom van sterke, luide vrouwen. Bemind door rustige, stille mannen. Mijn grootvader, mijn vader, mijn man, ze liggen allemaal in dezelfde lijn.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByNicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.