Sven Ornelis kwam naar buiten met een verhaal over grensoverschrijdend gedrag door een pater. Het heeft gelukkig geen trauma’s achtergelaten bij de radiopresentator en verder blijft hij er heel sereen over.

“Ik wil daar geen spel van maken, want er zijn mensen die zoveel erger hebben meegemaakt dan dat. Ik bedoel niet met die pater, maar in het algemeen, als je ‘Godvergeten’ ziet. Ik moet nu niet beginnen klagen of treuren, ik zie die man ook nu nog niet als de baarlijke duivel. Ik heb die mens die al dood is ook niet door het slijk gehaald, hé. Maar ik was heel opgelucht dat ik het heel rustig heb kunnen brengen op de radio”, klinkt het in Dag Allemaal.

Toch kwamen er heel veel reacties op de getuigenis van Sven op de radio. En dat had Ornelis niet meteen zien aankomen.

“Ik kreeg meer dan vijftig berichten van mensen die begonnen met: ‘Ik heb dit nog nooit aan iemand verteld, maar…’ Dus misschien is het goed dat het toch een soort van dynamiek op gang brengt. Ik schrik er nog altijd van op hoeveel plekken in de maatschappij er misbruik zit.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByNicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.