Voor artiesten is het niet geheel uitzonderlijk dat er eens moet worden gewerkt op kerstavond of kerstdag. Ook voor Bart Kaëll en Luc Appermont niet. Die laatste heeft nog geregeld moeten werken op kerstavond.

“Niet op de toenmalige BRT, maar in Nederland. In de chique Amsterdamse hotels werden grote shows voor de gasten georganiseerd. Maar Nederlandse artiesten wilden niet werken op kerstavond. Wij Vlamingen hadden daar minder moeite mee. Bobby Setter, de Vlaamse muzikant, werd steevast geboekt en ik was bijna altijd de presentator van dienst. Dan waren wij drie dagen met een busje op tournee in Nederland. Kerstdag en tweede kerstdag namen we er ook bij”, zegt Luc in Primo.

Prettig voor de familie is het misschien niet. Maar ze wisten dat het erbij hoorde en dat het kon gebeuren.

“Ze namen mij niets kwalijk. Ze wisten dat ik dat graag deed. Ik deed het echt uit liefde voor het vak. Dus ik heb heel veel feestdagen doorgebracht in hotels.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByNicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.