De dag van vandaag zijn er steeds meer en meer mensen die alcohol uit hun leven proberen bannen. Ook Elodie Gabias zegt nee tegen alcohol. Al is dat vroeger wel anders geweest.

“Ik post nooit iets over alcohol of uitgaan, en ik wil niet dat mensen me dronken zien. Misschien ben ik een seut, maar ik vind onze alcoholconsumptie té genormaliseerd. Elke dag wijn drinken is niet normaal. Al heb ik óók ooit zat door de Overpoort gewaggeld”, lacht ze in Humo.

Dat vele drinken heeft ook grote gevolgen gehad, want ze belandde zelfs een keertje op de spoedafdeling na een stevige nacht.

“Ik was 19 en ik ging uit met een vriendin aan zee. We dronken die avond wodka Bellini Heel gevaarlijk: je voelt niks tot – bam! – het licht uitgaat. Ik werd wakker in de psychiatrische afdeling van het ziekenhuis. Het eerste wat de dokter vroeg, was: ‘Heb jij een drankprobleem?’”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByNicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.