Onze maatschappij wordt geteisterd door een ideaalbeeld waar we schijnbaar allemaal aan moeten voldoen om erbij te horen. Voor Helmut Lotti is het bijna ziekelijk te noemen hoe we er tegenwoordig allemaal moeten uitzien.

Waar mannen van zijn lengte en lichaamsbouw bijna moeten gaan shoppen bij de kindercollectie is het voor vrouwen net omgekeerd.

“Een doorsnee vrouwenmaat 40 is al bijna plussize. In onze huidige maatschappij moeten mannen G.I. Joe zijn en vrouwen een barbiepop”, zegt hij in Goed Gevoel.

Als artiest is je uiterlijk natuurlijk heel belangrijk en dan kan je bijna niet anders dan er mee bezig zijn.

“Ik moet me schikken naar mijn Vlaamse imago. Ik heb me lange tijd anders voorgedaan. Maar het publiek – met uitzondering van mijn vaste fans – aanvaardt dat niet. Ik heb geprobeerd om mezelf te tonen zoals ik ben, maar ik werd vervolgens uitgelachen. En dus kies ik voor een volle bos haar, met natuurlijk grijzend effect.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByNicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.