Soms zouden we wel eens wat minder streng mogen zijn voor onszelf. We hebben heel vaak moeite met hoe we eruit zien en willen graag van alles aan onszelf veranderen.

Ook de M-Kids hebben al gemerkt dat nog heel wat mensen worstelen met hun zelfbeeld. Als is dat vooral te wijten aan onze media en maatschappij.

“De media werken aan diversiteit. Er komen al wat meer curvy dames op tv, maar het is nog niet voldoende. We krijgen het ideaalbeeld dat slank zijn gelijkstaat aan gelukkig zijn nog te vaak door de strot geramd”, zegt Davina in Flair.

Dat kunnen Tamara en Britt alleen maar bevestigen. Tamara die juf is op een school, merkt zelf heel goed dat kinderen worden meegesleurd in zo’n ideaalbeeld dat wordt voorgehouden.

“Mijn dochter van tien zegt soms dat ze zichzelf dik vindt. Ik probeer mijn dochters in te peperen dat ze gelukkig moeten zijn met wie ze zijn, maar dat is niet simpel als ze continu dat ideaalplaatje voorgeschoteld krijgen”, zegt Britt.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByNicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.