Onlangs konden we op televisie kijken naar een aflevering van ‘Belpop’. Daarin werden de wantoestanden in de dance-industrie onder de loep genomen. Iets wat niet heel erg herkenbaar was voor Silvy De Bie, lid van Sylver.

“In vergelijking met sommige collega’s mag ik niet klagen. Ik heb lang getoerd, en het is inderdaad lang niet altijd rozengeur en maneschijn. Kijk maar naar de documentaire van bijvoorbeeld Robbie Williams. Artiest zijn is dan ook allesbehalve een nine-to-fivejob. Het toer- en nachtleven is zwaar, en iedereen wil een graantje meepikken. Een manager wil dat zijn prijsbeest zo vaak mogelijk op het podium staat, want een show annuleren kost handenvol geld”, zegt De Bie in Tv Familie.

Zelf is de zangeres nooit uitgebuit geweest en daar is ze blij om. Bij Sylver is het nooit zo extreem geweest.

“Dat is wellicht ook de reden dat Wout en ik na al die jaren nog steeds optreden. Misschien wel iets minder vaak dan vroeger, maar dat komt omdat wij allebei nu ons gezinsleven op de eerste plaats zetten.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByNicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.