Als onbekende Vlaming zien we vaak alleen maar de mooie kant van bekend zijn. Toch is niet altijd alles rozengeur en maneschijn. Dat weet ook Silvy De Bie. Mocht haar dochter Noor de showbizz in willen, dan weet ze niet hoe ze zou reageren.

“Dat is een moeilijke vraag, want door mijn zangcarrière ben ik de scholen uit gepest. Daardoor heb ik zelfs mijn opleiding niet afgemaakt… Noor heeft onlangs haar sweet sixteen gevierd en als mama zou ik niet liever willen dan dat ze zoveel mogelijk diploma’s behaalt. Maar eerlijk: ik zie haar niet in mijn voetsporen treden. Haar droom is om later advocaat te worden”, zegt De Bie in Tv Familie.

De laatste tijd is er dan weer veel te doen geweest rond de slechte resultaten in het onderwijs. Al lijkt Silvy daar wel een verklaring voor te hebben.

“Komt dat niet vooral door corona? Maar ook: ik merk bij Noor en mijn drie pluskinderen dat er vaak simpelweg geen leerkrachten voor een bepaald vak zijn. Daarnaast ben ik van mening dat het onderwijs niet alleen moet focussen op kennis, maar ook op sociaal-emotionele vaardigheden. Met wat je leert aan ‘de universiteit van het leven’ kom je soms verder dan met wat je op de schoolbanken leert. De stelling van Pythagoras heb ik in mijn job alleszins nog niet nodig gehad.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByNicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.