Onze maatschappij moet af van het ideaalbeeld dat wordt geschetst in onze maatschappij. Niet iedereen heeft maatje 38 en komt elke dag perfect voor de dag.

Ook Manu Van Acker niet. De revelatie van ‘De Slimste Mens Ter Wereld’ wordt elke dag geconfronteerd met verschillende ideaalbeelden en vooral met het besef dat hij daar vooral niet aan voldoet.

“Ik ben niet geneigd om onder het mes te gaan om te beantwoorden aan een schoonheidsideaal. Mocht mijn gezondheid op het spel staan, dan is dat een andere zaak. Als de maatschappij normaler zou omgaan met mensen die dikker zijn, dan zouden dikkere mensen minder problemen hebben met zichzelf”, klinkt het bij Manu in Goed Gevoel.

Van Acker wordt vaak geconfronteerd met vooroordelen, ook op een filmset of een set waar hij aan het werk is.

“De stylist komt dan aandraven met een T-shirt in maat XL omdat hij ervan uitgaat dat ik daar wel in raak, terwijl ik op mijn matenfiche duidelijk heb ingevuld dat ik me comfortabel voel in een 4 XL.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByNicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.