Chef-kok Sergio Herman praat in De Morgen met passie over duurzaamheid in de keuken. “Duurzaamheid is meer dan een trend; het is een noodzaak. Het gaat om respect hebben voor de ingrediënten die we gebruiken,” zegt Herman. 

Hij benadrukt het belang van lokaal en seizoensgebonden koken. “Ik focus op lokale en seizoensgebonden producten. Dit is niet alleen goed voor de planeet, maar ook voor de smaak van onze gerechten.” Sergio deelt in De Morgen zijn visie op het verminderen van voedselverspilling. 

“Ik streef ernaar om zo min mogelijk te verspillen in mijn restaurants. Dit betekent het volledig benutten van elk ingrediënt.” De chef-kok heeft het ook over de rol van chef-koks in duurzaamheid. “Als chef-koks hebben we de verantwoordelijkheid om duurzame praktijken te bevorderen. We moeten het voortouw nemen en het goede voorbeeld geven.” 

Sergio heeft het ten slotte ook over het belang van educatie. “Het is belangrijk om ons team en onze gasten te onderwijzen over duurzaamheid. Dit is een gezamenlijke inspanning die begint in de keuken.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.