Natalia Druyts reageert geschokt op het nepnieuws dat ze overleden zou zijn, verspreid door een valse nieuwssite. “Ik ben springlevend en goed bezig, dit soort nieuws is gewoonweg ziek,” zegt de zangeres in Dag Allemaal. 

Het bericht was bedoeld om nietsvermoedende surfers naar een frauduleuze website te lokken. “Het is schandalig hoe mijn naam misbruikt wordt om mensen te bedriegen,” voegt Natalia toe. IT-expert Kenneth Dee over de ernst van de situatie: “Dit is slechts het begin van wat we kunnen verwachten met de opkomst van artificiële intelligentie en deepfake-technologieën.” 

Hij trekt aan de alarmbel: “Binnenkort kunnen we nepvideo’s verwachten die bijna niet van echt te onderscheiden zijn. Wees altijd kritisch en check de bron van het nieuws.” 

Natalia verspreidt in Dag Allemaal het belang van waakzaamheid online: “Laat je niet misleiden door dit soort nepnieuws. Het is belangrijk om altijd kritisch te blijven over wat je online leest.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.