Iedereen heeft zo zijn manieren om om te gaan met teleurstelling en verdriet. Voor Tanja Dexters is dat shoppen. Zij troost zichzelf met iets moois of exclusiefs, iets waar ze echt blij van wordt.

“Is dat niet typisch vrouwelijk? Toen ik weg was gestemd uit ‘Sterren op het ijs’, ben ik een hondentasje van Gucci gaan kopen. En toen mijn beste vriendin Caroline stierf aan borstkanker, ben ik een limited edition van Louis Vuitton gaan halen, al was het maar omdat ik haar op die manier dicht bij me kon houden. Ze was tien jaar mijn beste vriendin geweest, nooit is er nog iemand geweest zoals zij”, vertelt ze aan Het Laatste Nieuws.

Caroline wilde Tanja vertellen dat ze de toestemming had gekregen voor euthanasie, net op hetzelfde moment dat Tanja wilde vertellen dat ze zwanger was.

“Ik had achttien maanden geprobeerd, dat wist ze. Nog diezelfde maand is ze gestorven, ik was erbij toen het gebeurde. ‘Ik ben niet bang’, zei ze toen ze het prikje kreeg. ‘Ik ben niet bang, ik ben niet bang, ik ben niet bang.’ En toen niks meer. Valentina is naar Caroline vernoemd, zo draag ik haar niet alleen mee in mijn hart, maar ook in mijn dochter. Valentina Caroline Dheedene.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByNicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.