Momenteel gaat het best hard met de acteercarrière van Tom Dingenen. Na ‘Dertigers’ volgden rollen in ‘Familie’, ‘#LikeMe’, ‘Boomer’ en nu ‘Milo’. En toch beseft hij dat het allemaal ineens gedaan kan zijn. Daarvoor hoeft hij alleen maar naar bekende nonkel Frank Dingenen te kijken.

Tijdens Toms kindertijd, van z’n zesde tot z’n vijftiende, beleefde Frank zijn topperiode op de Vlaamse televisie. Tom

Tom beseft dan ook dat zijn nonkel, die tegenwoordig animator is in rusthuizen, heimwee heeft naar zijn vroegere leven. “Dat weet ik 100 procent zeker”, laat hij optekenen in Dag Allemaal. “Als je jaren meedraait aan de top, en plots niet meer, denk ik niet dat je dat gevoel van miskenning ooit nog kwijtspeelt. Zeker omdat hij echt iets heeft betekend, jaren aan een stuk. Ik moet toegeven dat ik met hem inzit. Het is zo jammer”, meent hij.

Zelf staat de acteur op dat vlak met beide benen op de grond, zich ervan bewust dat zijn carrière in een knip voorbij kan zijn. “Ik weet gewoon dat dat risico bestaat, ik ben daar heel nuchter in”, zegt Tom. “Ik heb voorlopig het geluk dat tot nu toe de ene rol kort op de andere volgt.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByNicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.