In 2023 opende voormalig sterrenchef Peter Goossens een nieuwe zaak in Knokke en trok hij de deur van zijn sterrenrestaurant Hof van Cleve – dat hij overliet – definitief achter zich dicht. Al verliep de opstart van die nieuwe zaak niet makkelijk.

Notoir brombeer-gastronoom Herwig Van Hove, ook wel de peetvader der tv-koks genoemd, meent naar eigen zeggen te weten hoe dat komt. “Wat wil je, als één glas wijn 40 euro kost? Da’s foute boel”, vertelt hij aan Dag Allemaal. “Maar de hele horeca blijft vergiftigd met hoge prijzen voor wijnen. Heel wat chefs kopen ‘wrakwijnen’ voor drie euro de liter en vragen 20 euro voor een glas. Je reinste oplichting!”, foetert hij. “Koks moeten schitteren met hun eten en niet met hun wijnen.”

“Weet je, ik amuseerde me vroeger wel eens door naar de GB te gaan, de ochtend dat er grote wijnpromo’s begonnen. Ik schudde dan aan de ingang tal van chef-koks de hand, die kwamen kopen in bulk”, lacht hij.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByNicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.