Wanneer je 75 bent, dan is het niet zo abnormaal dat je bang bent om ouder te worden. Maar bij Paul Michiels valt het allemaal nog goed mee. Zijn grootmoeder is 108 geworden en daar trekt hij zich aan op.

“Ik ben al drie keer 25 jaar geworden. Nu ben ik aan mijn laatste 25 bezig. Ik wil ze volledig aan mezelf wijden. Aan mijn concerten. En vier nieuwe nummers per jaar. Op het podium staan, dat is de beste sport. Ik drink ook niet te veel, laat regelmatig een check-up doen, eet gezond. Tineke kan goed koken. Soms voel ik me zo’n oude ezel op een goede weide”, lacht hij in Story.

Dat Paul een jonge vrouw heeft, ook dat helpt hem om jong te blijven. Hij wil niet die oude man naast dat groene blaadje zijn.

“Af en toe smeer ik een crèmeke op mijn gezicht. En er zitten mèches in mijn haar. Ik ben content dat ik al mijn haar nog heb. En zulke goede genen. Tineke en ik geven elkaar ook nog veel fysieke aandacht. Gewoon blijven oefenen. En we maken vaak urenlange wandelingen. Of pakken de bus naar Leuven om te gaan pintelieren. In de late uurtjes keren we dan met de taxi terug naar huis. Da’s toch een ander leven dan dat van bomma’s en bompa’s.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByNicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.