Toen Elise zich wat meer wou gaan focussen op haar studies, was dat amper nog te combineren met haar acteerwerk in ‘Thuis’. Hoewel de makers hun best hebben gedaan om haar zodanig in te plannen dat ze ook nog voldoende zou kunnen studeren, was het onvermijdelijk dat ze haar uit de reeks zouden schrijven.

Daar heeft Elise veel verdriet van gehad, en ze is er ook behoorlijk ziek van geweest. Tot op een dag de vraag kwam of ze toch niet terug wou meespelen in de reeks.

“Ik had het totaal niet verwacht. Stef, de schrijver, had me een bericht gestuurd: ‘Kan ik je eens bellen?’ Iets in mij hoopte dat Emma op haar wereldreis het loodje had gelegd. Dan was het hoofdstuk volledig afgesloten”, begint Emma in Humo.

De dood van haar personage had Elise even prima gevonden als haar terugkeer nu. Haar leven verliep perfect en een terugkeer was niet meer prioritair.

“Mijn leven liep op dat moment perfect: ik gaf voltijds les, had mijn studies. Maar toen stelde Stef de vraag om terug te keren en moest ik alles overhoopgooien.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByNicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.