Het is niet te begrijpen waarom, maar steeds minder en minder oudere presentatrices worden nog gevraagd om een programma te presenteren. Mannen hebben er geen last van, maar vrouwen des te meer.

“Er zijn genoeg mannelijke presentatoren die gewoon presentator zijn, maar als vrouw moet je echt een specialiteit hebben, zoals acteren, of liever nog in iets serieus zoals het nieuws”, begint Evi Hanssen in Tv Familie.

Een goede mix tussen jong en oud, het is volgens gewezen presentatrice Sabine De Vos nochtans nodig voor een zender om te scoren.

“Het grote succes van ‘Tien om te Zien’ is deels te danken aan het feit dat Anne en Willy Sommers er terug bij zijn. De mensen die nu naar dat programma kijken, komen uit de generatie die vroeger al keek. Er moet iemand aan tafel gezeten hebben die de maatschappelijke relevantie daarvan inzag”, zegt Sabine De Vos in Humo.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByNicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.