Dankzij ‘Milo’ mag Mathias Mesmans samenspelen met grote namen zoals Camille en Sieg De Doncker. Hij speelt de drugsverslaafde broer van Liam, het personage van Mathias.

“Sieg is een crème van een gast, en het is ontzettend fijn om samen met hem op de set te staan. Sieg is echt het zonnetje in huis. Telkens als hij je ziet, geeft hij je een knuffel en maakt hij tijd voor een praatje. Hij zorgt altijd voor sfeer en gezelligheid op een draaidag. Maar zodra de camera loopt, maakt hij een klik en wordt hij met elke vezel van zijn lichaam helemaal één met zijn personage. Dat doet hij zo goed en met zoveel overgave dat ik er soms van schrik. In een ruziescène zie je meteen zijn gezicht veranderen, en dan is het enige wat ik kan bedenken: met hem zou ik precies liever géén ambras hebben. Hij is dan even niet Sieg, maar van kop tot teen Lou. Spectaculair hoor, die metamorfose”, zegt hij in Tv Familie.

Een andere bekende actrice waar Mathias vaak mee samenspeelt, is Karlijn Sileghem. Zij speelt de moeder van Liam.

“Zij is een kop kleiner dan ik. Met mijn 1m88 ben ik iets groter dan de meeste actrices. Het is voor een regisseur en cameraman niet eenvoudig om iemand die aanzienlijk langer is dan zijn tegenspeler op een natuurlijke manier in beeld te brengen en een mooi shot te maken. Maar er bestaan wel trucjes voor. Soms ga ik op een stoel zitten om op gelijke hoogte te kunnen converseren. Maar heel nieuw is dat voor mij niet. Aangezien mijn échte moeder ook niet van de grootste is, ben ik dat dus wel gewend.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByNicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.