Zo’n tien jaar geleden verscheen de film ‘Marina’ in de bioscoop. Kort nadien heeft Rocco Granata nog een tournee gedaan door België en Nederland en koos daarna bewust om even niet meer op te treden.

Toch zijn er altijd uitzonderingen waarvoor Rocco misschien toch nog eens op een podium zou kruipen. Al zijn er ook gelegenheden waar hij resoluut ‘nee’ tegen zou zeggen.

“Mocht Donald Trump me morgen bellen en vragen om voor zijn verkiezingscampagne te komen zingen in New York, en me de Trump Tower aanbieden, ik zou meteen ‘neen’ zeggen. Dat meen ik echt. Voor geen geld ter wereld zou ik het doen”, zegt hij in Primo.

We mogen Rocco gerust een wereldster noemen en de zanger is terecht trots op wat hij heeft bereikt.

“Maar vandaag zou ik twintig keer meer verdienen dan wat ik vroeger binnenhaalde. De gages die artiesten tegenwoordig vragen, zijn toch ongelooflijk? Ik heb vroeger, als beginnende muzikant, nog gratis opgetreden. En toen ik wat succes had, kreeg ik 350 frank. Nog geen 10 euro! En dat was met een volledig orkest hé, dat we gingen spelen.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByNicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.