Velen hadden het niet gedacht, maar ‘De Tafel van Gert’ blijft goede kijkcijfers halen. Volgens tafelspringer Nele Somers is dat succes heel eenvoudig te verklaren.

“Het programma is luchtig, iets wat je wel kunt verteren na een lange werkdag, en het informeert je tegelijk ook. Je wordt aan het denken gezet: wat zou ík hierop antwoorden?”, zegt ze in Humo.

Er zijn natuurlijk altijd mensen die weigeren om langs te komen in de show, zoals Jonathan Holslag. Hij ziet Gert als een verpersoonlijking van de leegte en de decadentie van pretpark Europa.

“Ik heb een hekel aan intellectueel snobisme. Daar is niemand mee gediend. Polarisatie is nergens goed voor, we moeten verbinding zoeken.”

Buiten het programma om, vraagt Gert ook af en toe om juridisch advies. Daarvoor kan hij natuurlijk terecht bij Nele. “Ik heb een beroepsgeheim te respecteren, dus meer kan ik er niet over zeggen. Maar ik vind het niet erg dat hij me soms iets vraagt. Waarom zou ik mijn kennis niet delen?”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByNicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.