Terwijl mensen die 39 zijn al vaak beginnen te vrezen voor de 40 die nadert, vindt Linde Merckpoel 39 wel een mooie leeftijd. Al heeft ze het wel moeilijk gehad met 30 worden.

“Ik had toen tegen mijn vrienden gezegd dat ze die dag gewoon moesten laten passeren. Nu moet ik toegeven dat de jaren sinds mijn dertigste de meest interessante van mijn leven zijn geweest. Op een manier vind ik het super aangenaam om te voelen dat het eigenlijk steeds rustiger wordt, dat ik me minder hard laat opjagen en dat ik gemakkelijker rust vind”, klinkt het in Story.

Linde is ook pas op latere leeftijd mama geworden en die twee dochtertjes zorgen nu voor veel animo ten huize Merckpoel. Al hebben ze haar ook wel iets anders geleerd.

“Ze zorgen ervoor dat ik veel meer kan relativeren. Waar het vroeger misschien wat moeilijker was op het werk en de stress weleens mijn leven overnam, kan ik dat nu makkelijker loslaten. Ik ben thuis, mijn kinderen en mijn lief zijn hier en dat is nu even belangrijker. Dat is een heel aangenaam gevoel. Ik werk nog steeds heel graag, en veel. Maar het vergt heel wat coördinatie en overleg om die combinatie werk en gezin goed te kunnen maken, want Jef werkt ook voltijds.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.