Toen Laurens Nuyens in LA ging wonen, wist hij heel goed dat hij zijn familie en vrienden moest achterlaten. Hij hoort zijn zus Astrid Coppens dan ook niet elke dag, maar de twee proberen toch heel vaak met elkaar te bellen.

Maar een terugkeer naar België, dat is ondanks hun fantastische leven in LA niet uitgesloten. Al zal dat nog niet voor meteen zijn.

“Zeg nooit nooit inderdaad. Maar op dit moment is dat totaal niet aan de orde. We hebben het goed in Los Angeles en zijn hier gelukkig. Naar België komen, dat staat voor mij nu gelijk aan plezier maken, pintjes pakken, een wandeling doen in de stad, familie en vrienden terugzien… Terwijl Los Angeles, dat is ’s morgens opstaan en gaan werken, en daarnaast het normale, huiselijke leven. Maar Roos en ik weten dat de optie er altijd is om naar België terug te keren als we dat zouden willen. Het is een luxe om die keuze te hebben. België en LA, dat is sowieso een wereld van verschil. Eerst en vooral is er het warme weer natuurlijk, maar ook de mentaliteit is helemaal anders”, klinkt het in Tv Familie.

Maar er zijn nog veel meer verschillen met België. Zo is het culinaire niveau ook veel hoger en het gemis naar een bezoekje aan de frituur is soms groot.

“Ik ga soms zo vaak naar het frituur dat mensen me soms aanspreken of ik nu weer frieten ga eten. Dan zeg ik altijd volmondig ‘ja’. En dan nog een simpel genot dat ze in LA niet kennen: met vrienden een terraske doen als het goed weer is.’”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.