Voor de documentaire Francisco Desir wou Francisco Schuster naar Haïti, het land waar de roots van de populaire zanger en acteur liggen. Het zou een ingrijpende reis voor het jonge talent worden aangezien de zanger er destijds als baby te vondeling werd gelegd.

“Ik wil daar niet te zwaar over doen, maar nu pas voel ik dat ik ergens thuishoor”, gaat Francisco van start in De Morgen. “Begrijp me niet verkeerd, ik voel me ook honderd procent thuis in België. Maar nu ik Haïtianen heb ontmoet in wie ik mezelf meteen herkende, besef ik dat dat land en die cultuur ook heel diep in mij zitten.”

De zanger vond het vooral opmerkelijk hoe de lokale bevolking met hun pijn omgaat. “Haïti is in de loop der jaren niet gespaard, het land is vaak getroffen door natuurrampen en er woedt nu een oorlog. Maar elke Haïtiaan zegt daar hetzelfde over: hier doen we door, het is hier met vallen en opstaan. Die veerkracht vind ik ook in mezelf terug.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByNicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.