Onlangs was op tv de docureeks Francisco Desir te zien. In deze reeks ging de zanger op zoek naar zijn roots in Haïti, het land waar hij als baby te vondeling werd gelegd. Wanneer de reporter ter sprake brengt dat er stemmen opgaan om interlandelijk adopteren te verbieden, geeft Francisco aan dat dit een erg gevoelig onderwerp is.

“Ik vind heel moeilijk daar iets over te zeggen”, gaat hij van start. “Ik kan begrijpen dat mensen die zo’n slechte ervaring hebben gehad, tegen adoptie zijn. Ik heb gesproken met geadopteerden die nooit een kind zouden adopteren en ik snap hen ook.”

Hoewel de zanger vooralsnog geen kinderwens heeft, sluit hij het niet uit dat hij op lange termijn in het buitenland zou adopteren. “Natuurlijk kan ik enkel uit mijn persoonlijke ervaring spreken: ik weet wat het voor mij heeft betekend dat ik geadopteerd ben, ik zou mijn huidige leven niet kunnen missen”, besluit hij.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByNicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.