Het was even schrikken toen er bij Sabine De Vos tot tweemaal toe een tumor werd ontdekt in haar baarmoederhals. De presentatrice was destijds pas 36 en op het hoogtepunt van haar media-carrière.

Na twee jaar herstel wou de presentatrice opnieuw aan de slag, zo vertelt ze in Dag Allemaal. “Maar twee jaar is ontzettend lang in medialand en je plaats is zeer snel ingenomen.”

Op een vergadering rond potentiële presentatoren voor een nieuw programma kreeg Sabine zelfs te horen dat ze een “te groot risico” was. “Ze heeft al twee keer een tumor gehad, als ze ’t nog een derde keer krijgt en we zitten midden in de opnamen, hebben we ’n probleem. Dat risico willen we niet nemen”, klonk het toen.

“Ik was daar niet goed van, ik zag mezelf niet als een ‘risicogeval’. Ik was net heel zwaar ziek geweest – het is echt kantje boord geweest – en dan blijkt dat je carrière te bepalen, zonder dat iemand je eens opbelt en vraagt wat je daar zélf over denkt”, besluit ze.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByNicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.