Martine Jonckheere en haar echtgenoot Filip geven in Primo een uniek dubbelinterview. Het koppel is ondertussen al meer dan veertig jaar samen en kent elkaar dan ook als hun broekzak.

“Ik voelde meteen dat we gelijkgestemde artistieke zielen waren”, gaat Martine nog steeds verliefd van start. “Filips vorige relaties liepen altijd stuk op het feit dat hij muzikant was. Zijn ex-liefjes stelden hem voor de keuze: ‘Je gitaar of ik!’ Ik heb dat nooit gedaan. De gitaar is zijn passie, en het laatste wat je mag doen is dat iemand ontnemen.”

Daarin schuilt volgens Filip ook het geheim van hun relatie. “We hebben altijd zoiets gehad van: ‘Als je je kunt verbeteren, doe maar.’ Dat klinkt nu misschien heel cru, maar we hebben elkaar nooit als bezit beschouwd.”

Volgens het tweetal is het belangrijk om elkaar vrij te laten. “Hoe meer je iemand beknot, hoe meer die persoon de vleugels wil uitslaan. Maar als het goed zit in je relatie, heb je geen behoefte aan iemand anders, toch? Wij hebben dat alleszins nooit gehad.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.