Boer zkt Vrouw blijft een jaarlijkse traditie op het Vlaamse beeldscherm, elk jaar opnieuw slagen Dina Tersago en haar team erin om interessante vrijgezelle boeren te vinden. Wanneer de Gazet Van Antwerpen aan Dina vraagt of er überhaupt nog vrijgezelle boeren zijn, geeft de presentatrice aan dat mensen ervan zouden schrikken hoe groot de potentiële poule nog is.

“We krijgen tips van andere boeren, steken ons licht op bij verenigingen uit de agrarische sector”, gaat Dina van start. “Sommige mensen twijfelen en die contacteren we later weer. Er is veel interesse, zeker nu de sector in een ingewikkelde crisis zit. Het belang van een warme thuis te hebben, van een partner te vinden waar ze na de arbeid kunnen op terugvallen, iemand die hen begrijpt en steunt … Dat werd allemaal belangrijk, meer dan ooit tevoren.”

Volgens Dina krijgen de boeren tegenwoordig ingewikkelde vraagstukken op hun bord die bepalend zijn voor de toekomst van hun bedrijf. “Ik kan begrijpen dat je zulke beslissingen niet in je eentje wil nemen. Vaak worden ze gesteund door de ouders, maar iedereen komt op een punt in zijn leven dat je een partner wil vinden.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByNicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.