De opluchting en het enthousiasme waren meteen van hun gezicht af te lezen toen de West-Vlaamse Fleur Billiet en de uit Brugge afkomstige, maar in Etterbeek wonende Alexander Scherpereel elkaar voor het eerst zagen op hun ‘Blind Getrouwd’-huwelijksdag.

Al voelde Fleur naast enthousiasme en opluchting toch ook wel wat verdriet op haar ‘grote dag’. Een van de belangrijkste personen uit haar leven, haar opa, kon er helaas niet meer bij zijn. Hij overleed immers drie jaar geleden. “Zijn overlijden kwam erg onverwacht. We konden zelfs geen afscheid nemen”, zegt Fleur in TV Familie. “Opa was dé kopfiguur van onze familie. Ik kon ook voor alles bij hem terecht.”

Gelukkig zorgden Fleurs vriendinnen ervoor dat haar opa toch nog enigszins betrokken was bij haar huwelijk. Ze gaven haar een bedeltje met de letter G, de eerste letter van de naam van haar overleden grootvader. Iets wat voor tranen zorgde bij Fleur. “Ik denk nog vaak aan mijn opa en heb veel warme herinneringen aan hem. Daarom deed dat bedeltje mij ook zoveel, die ochtend van mijn huwelijk.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.