Toen Boudewijn van Spilbeeck in 2018 aankondigde dat hij in de toekomst als Bo door het leven ging, was de journaliste even zelf een waar nieuwsitem geworden. Helaas kreeg ze een berg negatieve reacties voorgeschoteld.

“Ze hadden me verwittigd dat ik geen commentaren mocht lezen, maar ik deed het toch”, gaat ze van start in Dag Allemaal. “Een vrouw stuurde me via Messenger een lelijk bericht waarin ze me ‘walgelijk’ noemde. Ik was zo geschokt dat ik haar bericht op mijn Facebook heb gezet. Ik had haar foto onherkenbaar gemaakt, dacht ik, maar toch herkenden mensen het fotokader van haar school, ze was leerkracht godsdienst. Dat ging naar de top van het Gemeenschapsonderwijs en die vrouw dreigde geschorst te worden. Dat wou ik niet.”

De journaliste wou begrijpen waarom de vrouw haar zo’n kwetsend bericht toestuurde. “Een gemeenschappelijke vriend zei me dat zij eigenlijk een heel lief iemand is. Na een tijd bood ze me per mail haar excuses aan en zei dat ze in haar omgeving veel tegenslag gezien had. Ze had er moeite mee dat ik toen zoveel aandacht kreeg. Ik heb teruggemaild dat ik haar onvoorwaardelijk vergaf. Uiteindelijk zijn we samen gaan eten en zelfs vriendinnen geworden. Ze werd niet ontslagen en heeft haar verhaal in haar lessen verteld. Ik ben zelfs in haar school gaan spreken en ik was op haar afscheidsfeest.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByNicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.