Jo Vally blikt samen met Primo terug op zijn jeugdjaren.

De zanger werd op 12 oktober 1958 geboren als middelste van een gezin van vijf. “Ons moeder moet tijdens haar zwangerschap veel gesnoept hebben, want bij de geboorte woog ik liefst vijf kilo”, gaat Jo van start. Een tendens die zich helaas voortzette tot in de lagere school waar hij de bijnaam ‘den dikke’ kreeg. “Maar kijk, het is toch allemaal goed gekomen.”

Zus Lydia vult aan door te zeggen dat haar broer een echte huilbaby was. “Ik heb ons moeder vaak horen zeggen dat hij gehuild heeft voor twee. De thuisverpleegster zei meteen tegen haar: ‘Dat gaat later een zanger worden.”

De zanger kijkt terug op een gelukkige kindertijd waarin hij zich vooral het spelen op straat kan herinneren. “Ouders zaten op een stoel op de stoep en kinderen speelden verstoppertje of 1-2-3 piano. Ik heb zelfs nog op stelten gelopen. Die maakten we gewoon zelf en ze werden alsmaar hoger en hoger”, blikt hij nostalgisch terug.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByNicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.