In Primo vertelt Stan Van Samang dat zijn zoon Lenny een voetballer is bij Olympia Wijgmaal, de club waar de zanger ook zijn jeugd heeft doorgebracht. Toch is er veel veranderd sinds zijn periode bij de club, zo blijkt. “Lenny heeft twee trainingsdagen en dan een wedstrijd in het weekend. Toen ik voetbalde, trainden we alleen op woensdagnamiddag en op zaterdag of zondag was het match. Dat was het. Nu is het allemaal veel serieuzer.”

Qua gezichten herkent Stan nog wel enkele personen die hij tijdens zijn jeugd ook regelmatig tegenkwam, al geeft de zanger meteen aan dat het al een hele tijd geleden was sinds hij bij de club was.

Daarna heeft de zanger nog in het liefhebbersverbond gespeeld, een niet zo fijne ervaring zo blijkt. “Het was altijd van: ‘Haal hem neer, de Kevin!’ Ik speelde toen Kevin De Kesel in ‘Wittekerke’. Het was altijd persoonlijk. Op den duur was het niet meer plezant. Elke week het risico lopen dat je benen opengestampt werden, daar had ik echt geen zin meer in. Maar ik ging vooral voetballen voor de derde time. In de kantine waren we altijd dikke vrienden.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.