Het nieuwe seizoen van De Mol speelt zich dit jaar af in het Italiaanse Sicilië. Hoewel de opnames van het programma jaar na jaar fysiek zwaar zijn, blijkt vooral de montage een ware uitputtingsslag te zijn, zo kunnen we afleiden uit een artikel in Humo.

“Wij houden groepsdiscussies over hoe het woord ‘macaroni’ in beeld moet verschijnen”, gaat Gilles De Coster van start. “Op z’n Vlaams of toch het Italiaanse maccheroni? Uren kunnen we ons daarmee amuseren. De eerste aflevering hebben we teruggeroepen omdat we vonden dat de grafiekjes niet mooi genoeg waren. Het is geweldig om je met die pietluttigheden te kunnen bezighouden, want dat wil zeggen dat je basis goed zit. ‘De Mol’-ploeg is een hoop maniakken bij elkaar. Ik ben er zeker van: iedereen bij Woestijnvis die op ons moet wachten – het promoteam, de pr-mensen, de bazen… – háát ons.”

Gilles en zijn team spenderen dus heel wat tijd in de montagekamer. Erg vervelend want de radiatorknop staat vast op de hoogste stand. “Er zijn de afgelopen weken een paar mensen onverhoeds langs die openstaande deur gepasseerd, maar ze zijn intussen buiten levensgevaar”, grapt de presentator.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.