In Humo staat te lezen dat Anouck Luyten het erg moeilijk heeft om trots te zijn op zichzelf. Al geeft de actrice wel onmiddellijk aan dat het steeds beter begint te lukken. “Het voelt goed om te luisteren naar mezelf. Om mezelf als de klant in de winkel te zien, en niet als de verkoper.”

Anouck was nog een student toen ze een rol aangeboden kreeg in De Kotmadam. Hoewel ze dit een erg mooie kans vond, was ze er niet bepaald trots op. “Want dat was een vlotte, luchtige, populaire televisiereeks, en dáárvoor ging je toch niet naar de theaterschool? Dat was het heersende sfeertje, hè: als je professioneel acteur wilde worden, moest je de grote gevoelens dissecteren. Alleen zo kon je op een dag deel uitmaken van de kunst met een grote K – wat dat in godsnaam ook moge zijn. En ‘De kotmadam’ was entertainment.”

Gelukkig kijkt de actrice nu helemaal anders naar haar rol. “Entertainment is goed, en entertainment is nodig. Licht! Lucht! Plezier!”

Volgens Anouck draait het voornamelijk om evenwicht. “Ik voel nog altijd het verlangen om mijn tanden in een grote, complexe rol te zetten, om te spelen in een stuk of een serie waarin díép gegraven wordt. Maar ik heb ook het plezier omarmd, de luchtigheid die even levensnoodzakelijk is.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.