Als bekende Vlaming ontsnap je helaas niet aan de negatieve online-commentaren. Ook Tom Waes ontkomt er niet altijd aan. Maar hij ligt er ook niet echt van wakker.

“Ik ben ondertussen 55 jaar. Ik kan die dingen van me af laten glijden. Maar voor jongere collega’s ligt dat moeilijker. Hen raakt dat wel. Nu, ik blokkeer ook mensen die zulke dingen doen. Ik wil geen energie steken in dat soort volk”, vertelt hij in de nieuwe podcast van Peter Van de Veire en staat ook in TV Familie.

Tom is nu wel erg succesvol als programmamaker, presentator en acteur. Zijn schoolcarrière daarentegen liep niet zo heel vlekkeloos. Zo moest hij tot drie keer toe het vierde middelbaar doen.

“Voordeel is wel dat ik dat vierde nu wel héél goed ken’, lacht hij. Maar toen viel er minder te lachen. ‘Ik herinner me dat ik dat jaar voor de tweede keer deed. Ik zat toen bij mijn broer Sam in de klas. En hij moest ook blijven zitten. Toen ons mama ons kwam halen, vroeg ze eerst aan hem hoe z’n punten waren. En hij moest dus toegeven dat hij was gebuisd. Aan mij vroeg ze eerst niets. Omdat ze er wellicht van uitging dat ik er nu wel door zou zijn. Maar ja, ik moest dus zeggen dat ik nog eens moest blijven zitten… Ik deed gewoon niets, hé. Het interesseerde me toen niet. Ik was in die periode wel een populaire kerel. Maar niet bij de leraars, vrees ik…”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.