Bart Herman is op het nippertje aan de dood ontsnapt, zo kunnen we afleiden uit een interview dat Dag Allemaal met de zanger had. Na aanhoudende klachten bezocht hij op aandringen van zijn echtgenote de huisarts waarna er spoedig een openhartoperatie volgde, waar Bart drie overbruggingen kreeg.

“Ik heb meer dan ooit afgezien”, gaat de zanger van start. “Om mijn motor te kunnen herstellen, hebben ze mijn carrosserie serieus moeten beschadigen. Ze hebben mij opengelegd om aan mijn hart te kunnen. Daarvoor moesten ze ook vliezen, zenuwen en ribben doorsnijden.”

Toen hij naar zijn kamer mocht verhuizen, begon Bart de beperkingen te voelen. “Rechtop zitten was onmogelijk, me omdraaien was al helemaal uit den boze. Ik kreeg wel pijnstillers, maar het voelde alsof ze een metalen plaat op mijn lichaam hadden geschroefd en werkelijk elke vierkante centimeter deed pijn. Slapen lukte niet, waardoor ik het ook mentaal moeilijk kreeg.”

Hoewel de zanger een week na de ingreep naar huis mocht, heeft het toch nog anderhalve maand geduurd alvorens hij een beetje kon doorslapen. “Ik voelde me zo’n sukkelaar. Die machteloosheid was om gek van te worden. Ik kon niets plannen of naar iets uitkijken. De enige gedachte die ik onophoudelijk had, was: laat die vreselijke pijn alstublieft stoppen. En maar pijnstillers slikken. Ik heb echt afgezien.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByNicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.