Marc Coessens heeft vele rollen gespeeld maar staat voornamelijk in het collectief geheugen gegrift als dokter Frank uit Wittekerke. Wanneer Primo vraagt of de acteur nog regelmatig aangesproken wordt hierover, geeft Marc toe dat hij nog erg vaak opmerkingen hierover krijgt.

“Nog heel vaak hoor ik: ‘Hé, dokter Frank!’”, gaat de acteur van start. “Ik heb die rol vijftien jaar gespeeld en met veel plezier. Het was de mooiste periode van mijn leven. ‘Wittekerke’ heeft me veel stabiliteit gebracht. En veel aandacht. Iedere mens heeft die nodig. Aandacht streelt het ego.”

Helaas zien we Marc tegenwoordig niet meer op het beeldscherm. “Ik word niet meer gevraagd. Ik denk dat ik geschrapt ben van de lijsten”, lacht hij. “Ik ben ook niet zo’n geweldige acteur. Ik heb m’n beperkingen en die ken ik. Ik was nogal een rationele acteur, ik denk dat ik nu meer emoties in mijn spel kan leggen. Ik laat emoties meer toe. Als ze me nog een rolletje willen geven, zal ik dat met plezier spelen. Vroeger was het meer werken, nu is het meer echt spélen.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByNicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.