In Primo lezen we dat Bill Barberis, die momenteel de rol van psycholoog Linus Vanaken in Familie speelt, pas op zijn 28ste aan het conservatorium ging studeren. Daarvoor heeft hij vertaler tolk-gestudeerd, al verklapt de acteur dat hij eigenlijk na zijn middelbaar al wou gaan acteren.

Een gegeven dat regelmatig wel eens een discussie teweegbracht ten huize Barberis. “Je kan je op die leeftijd niet verplaatsen in de opinie van je ouders”, gaat Bill van start. “Maar ik was ook niet rebels genoeg om te zeggen: ‘Foert, ik ga toch auditie doen in de theaterschool.’ Achteraf bekeken denk ik dat ik zelf wat te veel schrik had.”

Die bezorgdheid van zijn ouders is iets wat er volgens de acteur nog altijd is. “Zeker mijn vader is er nog steeds niet helemaal gerust in. In tegenstelling tot andere beroepen kan je in ons vak geen promotie maken of doorgroeien. Het is een beroep van horten en stoten en waarin je verdwijnt en comebacks maakt.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByNicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.