Een goede stem hebben is natuurlijk dé belangrijkste vereiste om ooit The Voice van Vlaanderen te winnen volgens Koen Wauters, toch kan de overwinning ook nog afhangen van andere factoren zoals populariteit en gunfactor.

“Ik blijf het na negen seizoenen nog altijd een beetje raar vinden dat muziek een wedstrijd wordt”, geeft de zanger toe. “Maar het is nu niet anders. En ik wil graag winnen. In de eerste plaats voor mijn kandidaten, want The Voice is een mooie springplank naar een carrière in de muziekwereld, maar ook voor mezelf. Ik ben competitief, ik doe niet voor niks al dertig jaar aan autoracen.”

Wanneer de reporter van Story de opmerking maakt dat het coach zijn hem duidelijk goed afgaat geeft Koen aan dat hij mensen goed kan begeleiden. “Zowel zangtechnisch als wat de business betreft. Ik heb bovendien extreem veel geduld. Het is niet omdat je iets uitlegt dat je kandidaat het meteen snapt of kan uitvoeren. En streng? Ik zeg waar het op staat, maar ik vind dat gewoon eerlijk zijn. Ik kan wel streng zijn als ze onvoorbereid naar een workshop komen of bepaalde afspraken niet nakomen.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByNicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.