Negentien jaar was hij, toen Phil Kevin op het podium van Tien om te Zien zijn nummer “Komaan en doe het” bracht. Een erg gewaagde tekst voor die tijd vonden de ouders van het tieneridool.

Toch zag platenbaas Stan Verbeeck het zitten en wou hij het nummer uitbrengen, wat een wijze beslissing bleek te zijn. “Het was het juiste nummer op het juiste moment”, gaat Phil Kevin van start in Primo. “Ik mocht in Tien om te Zien mijn liedje komen zingen en het werd een nummer-1-hit. Ik mocht toen elke week terugkeren.”

Door zijn opvallende blonde krullen viel de zanger erg in de smaak bij jonge fans, aandacht waar de zanger absoluut van kon genieten, geeft hij toe. “Maar naar de supermarkt kon ik niet meer gaan, want ik werd meteen herkend. Mensen klampten me aan. Binnen de vijf minuten stond er 500 man rond mij.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.